recepten

Zoeken in alle recepten

Hummus Bar

Hummus Bar

Voorgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 )
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - pitabroodjes (4 )
  • - kipfilet (2 )
  • - grote rode paprika's (2 )
  • - olijfolie (10 eetlepels)
  • - aubergine (1 )
  • - courgette (1 )
  • - ijskoud water (1 dl)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - citroensap (3 eetlepels)
  • - sesampasta (250 gram)
  • - gare kikkererwten (uit blik) (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Giet de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine.
  • 3 Voeg de sesampasta, citroensap, een hele teen knoflook en een theelepel zout toe, plus het koude water.
  • 4 Draai tot een gladde hummus.
  • 5 Schep in een schaal, doe er plasticfolie overheen en laat het 30 minuten rusten.
  • 6 Snij de courgette en aubergine dwars of iets schuin in plakjes van een halve centimeter dik en bestrooi ze met zout en peper.
  • 7 Bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie en bak ze in een grillpan of onder de grill van de oven beetgaar in circa 2 minuten per kant.
  • 8 Rooster de paprika’s in de voorverwarmde oven tot ze donkergeblakerd zijn, in circa twintig minuten.
  • 9 Laat afkoelen in een afgedekte schaal.
  • 10 Trek het vel eraf, verwijder de pitjes en verdeel de paprika’s in acht stukjes.
  • 11 Bak de kipfilets in 3 eetlepels olijfolie ongeveer vijf minuten op halfhoog vuur; keer af en toe.
  • 12 Leg ze daarna in een ovenschaal en plaats die ongeveer twaalf minuten in de oven.
  • 13 Verhit zes eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • 14 Bak er de stukjes pitabrood en de overige fijngehakte knoflook in tot het brood goudbruin is.
  • 15 Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 16 Laat alles afkoelen.
  • 17 Bestrooi de hummus met de paprikapoeder.
  • 18 Serveer groenten, hummus, kip en pitastukjes met de in ringetjes gesneden bosui in aparte bakjes.