recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hutspot met gesmoorde vis

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - pastinaak (300 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - groentebouillon (250 ml)
  • - msc visfilet (500 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de pastinaak en snijd dit in blokjes.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Roerbak de hutspotgroenten en pastinaak in een wok met de helft van de margarine.
  • 4 Schep de aardappelen erdoor.
  • 5 Voeg de bouillon toe en smoor de groenten en aardappelen zonder deksel in 15-20 minuten gaar.
  • 6 Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en leg de vis erin.
  • 7 Strooi de peterselie erover en smoor de vis afgedekt in 10 minuten heel zachtjes gaar.
  • 8 Meng de groente en aardappelen met een stamper tot een grove hutspot en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Serveer de hutspot in diepe borden en leg de vis erop.
  • 10 Schep het smoorvocht als jus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.