recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase rundvleescurry met kokosmelk

Hoofdgerecht
8 personen
225 min
Ingrediënten
  • - broccoli (500 gram)
  • - kokosmelk (400 ml) (1 blik)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (400 g) (1 blik)
  • - ribbraadlappen (900 gram)
  • - volle eetlepels kerriepoeder (2 )
  • - uien (3 )
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - neutrale olie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Rasp de gember.
  • 3 Verwijder de zaadjes van de peper en hak de peper fijn.
  • 4 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 5 Snijd het vlees in stukken van 4-5 cm.
  • 6 Verwarm de olie in een braadpan en fruit de knoflook, gember en rode peper zachtjes aan tot het lekker gaat ruiken.
  • 7 Bak de ui al omscheppend 4-6 minuten mee tot de partjes zacht worden.
  • 8 Schep de kerriepoeder erdoor en bak 1 minuut.
  • 9 Voeg dan het vlees toe en schenk langs de rand van de pan de tomatenblokjes met sap en de kokosmelk erbij.
  • 10 Breng het gerecht al roerend aan de kook.
  • 11 Stoof de rundvleescurry in 3-3.5 uur heel zachtjes gaar, zo nodig op een vlamverdeler.
  • 12 Snijd de broccoliroosjes van de stronken.
  • 13 Schil de stronken en snijd ze in blokjes.
  • 14 Kook de broccoli (roosjes en stronk) in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar en laat in een vergiet even uitlekken.
  • 15 Serveer de rundvleescurry met broccoli en basmatirijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.