recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indonesische runderlapjes met kokosmelk

Hoofdgerecht
4 personen
135 min
Ingrediënten
  • - magere runderlappen (600 gram)
  • - uien (3 )
  • - olie (4 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - gemberwortel (2 cm)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - donkere basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Snijd de runderlappen in blokjes.
  • 4 Pers de citroen.
  • 5 Snijd tweederde van de uien in ringen en snipper de rest.
  • 6 Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de gesnipperde ui met de knoflook, gember en sambal zachtjes tot het gaat geuren.
  • 7 Schep het vlees erdoor en bak de blokjes rondom bruin.
  • 8 Strooi de komijn en basterdsuiker erover en roer de kokosmelk met het water en het citroensap erdoor.
  • 9 Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de rendang op zacht vuur – eventueel met een vlamverdeler eronder – 2 uur sudderen tot het vlees gaar is, de olie uit de kokosmelk komt dan bovendrijven.
  • 10 Voeg eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
  • 11 Bak de uiringen in een koekenpan met de rest van de olie op matig hoog vuur goudbruin en gaar.
  • 12 Schep het vlees met saus op warme borden en leg de uiringen erop.
  • 13 Lekker met gele rijst en peultjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.