Ga naar de hoofdinhoud

Italiaanse boerenkoolstamppot

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Was de aardappelen. Zet de aardappelen in een kookpan net onder koud water en breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat 20 minuten verder garen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de salami in halve plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en bak de salami in 5 minuten krokant. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp grof met een stamper. Voeg de roomboter en pesto toe en meng het geheel goed door. Halveer de zongedroogde tomaten. Serveer de stamppot met de salami en zongedroogde tomaten.
Aanvullende benodigdheden - stamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 959 kcal
Eiwit 36 g
Koolhydraten 80 g
Vet 50 g
Waarvan verzadigd 19 g
Trefwoorden stamppotrecepten