recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse frittata met courgette

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - boter (25 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse basilicum (15 g)
  • - vers geraspte parmezaanse kaas (50 g)
  • - eieren (6 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - courgette (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tomatensalade en gebakken aardappeltjes.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de courgette in flinterdunne plakjes; Snijd de ui in flinterdunne ringen; Hak de verse basilicum fijn.
  • 3 Bestrooi de plakjes courgette met zout, laat ze 10 minuten liggen en dep ze droog met keukenpapier.
  • 4 Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de courgette en ui in 5-6 minuten beetgaar.
  • 5 Klop in een kom de eieren los met de afgemeten hoeveelheid water en meng de helft van de kaas, basilicum en zout en peper naar smaak door.
  • 6 Schep het courgettemengsel erdoor.
  • 7 Verhit de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin.
  • 8 Laat de frittata op matig hoog vuur in 8 minuten stollen.
  • 9 Schuif de pan onder een hete grill en laat de bovenkant in 1-2 minuten goudbruin worden, of keer de omelet met behulp van een bord en bak ook de onderkant nog 1-2 minuten.
  • 10 Strooi er parmezaanse kaas over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.