recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse hartige Paastaart

Nagerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - eieren (6 )
  • - jong belegen kaas (100 gram)
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - ricotta (500 gram)
  • - diepvries roomboterbladerdeeg (1 pak)
  • - spinazie (450 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Was de spinazie.
  • 2 Snijd de kaas in blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Kook vijfzesde van de eieren in 6 minuten en halveer de eieren.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Fruit de ui in een wok met olijfolie zachtjes glazig.
  • 7 Voeg de spinazie toe en laat de groente op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • 8 Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.
  • 9 Hak de spinazie grof en meng de ricotta, Parmezaanse kaas en kaasblokjes en wat zout en peper erdoor.
  • 10 Rol drievijfde van de bladerdeeg op elkaar en uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 11 Bekleed een ingevette taartvorm van 26-28 cm met de deeglap.
  • 12 Verdeel de helft van de spinazie over de bodem.
  • 13 Leg de eieren er met de bolle kant naar boven op en verdeel er de rest van de spinazie over.
  • 14 Rol de laatste plakjes bladerdeeg uit tot een lap van 26 cm en leg deze op de vulling.
  • 15 Druk de deegrand tussen duim en wijsvinger met schulpen dicht.
  • 16 Snijd het deeg in het midden tot een kruis open om tijdens het bakken de stoom te laten ontsnappen.
  • 17 Bestrijk de taart met een losgeklopt ei en bak hem in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 18 Laat de taart uit de oven 15-20 minuten rusten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.