recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - nootmuskaat
  • - maïzena (2 eetlepels)
  • - gorgonzola mascarpone (190 gram)
  • - parmezaanse kaas versgeraspt (100 gram)
  • - geraspte italiaanse pastakaas (300 gram)
  • - droge witte wijn (300 ml)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (0.5 eetlepel)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - afbak ciabatta (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Bak de ciabatta's in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzing.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een vuurvaste kaasfonduepan of een pan met een dikke bodem op matig hoog vuur en fruit de knoflook tot het lekker gaat ruiken.
  • 6 Schenk de wijn erbij en verwarm tot er belletjes omhoog komen.
  • 7 Voeg al roerende hand voor hand alle geraspte kaas toe en laat al roerende smelten.
  • 8 Roer daarna de Gorgonzola erdoor en laat ook deze kaas al roerende smelten.
  • 9 Meng in een kommetje de maïzena met een scheutje water of wijn tot een papje en schenk dit al roerende bij de fondue.
  • 10 Blijf roeren tot de fondue bindt tot een gladde en vrij dikke saus.
  • 11 Breng de fondue op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat en strooi de oregano erin.
  • 12 Snijd de ciabatta's in plakjes en leg deze in een mandje.
  • 13 Doe de groenten over in schaaltjes.
  • 14 Zet de fonduepan op een rechaud in het midden van de tafel en zet de groenten en het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.