recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - nootmuskaat
  • - maïzena (2 eetlepels)
  • - gorgonzola mascarpone (190 gram)
  • - parmezaanse kaas versgeraspt (100 gram)
  • - geraspte italiaanse pastakaas (300 gram)
  • - droge witte wijn (300 ml)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (0.5 eetlepel)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - afbak ciabatta (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Bak de ciabatta's in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzing.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een vuurvaste kaasfonduepan of een pan met een dikke bodem op matig hoog vuur en fruit de knoflook tot het lekker gaat ruiken.
  • 6 Schenk de wijn erbij en verwarm tot er belletjes omhoog komen.
  • 7 Voeg al roerende hand voor hand alle geraspte kaas toe en laat al roerende smelten.
  • 8 Roer daarna de Gorgonzola erdoor en laat ook deze kaas al roerende smelten.
  • 9 Meng in een kommetje de maïzena met een scheutje water of wijn tot een papje en schenk dit al roerende bij de fondue.
  • 10 Blijf roeren tot de fondue bindt tot een gladde en vrij dikke saus.
  • 11 Breng de fondue op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat en strooi de oregano erin.
  • 12 Snijd de ciabatta's in plakjes en leg deze in een mandje.
  • 13 Doe de groenten over in schaaltjes.
  • 14 Zet de fonduepan op een rechaud in het midden van de tafel en zet de groenten en het brood erbij.