recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse minestrone

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tomaten (4 stuks)
  • - tomatensap (1 liter)
  • - smaakverrijker voor groentesoep (1 pakje)
  • - Italiaanse roerbakgroenten (400 g)
  • - witte bonen (1 pakje)
  • - schelpjespasta (150 g)
  • - salami (150 g)
  • - groene pesto (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - water (1 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de soep in wijde kommen met ciabatta en pesto.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de salami in blokjes; Pers de citroen en bewaar het sap.
  • 3 Breng in een pan het tomatensap met de afgemeten hoeveelheid water aan de kook en roer de smaakverrijker erdoor.
  • 4 Voeg de Italiaanse groenten, tomaten, witte bonen, pasta en salami toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • 5 Breng de minestrone op smaak met pesto, citroensap en zout en peper.
  • 6 Wijntip: Lichte rode wijn, zoals Bardolino of Australische shiraz.