recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasballetjes

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - gerapste kaas (150 gram)
  • - boter (100 gram)
  • - havermout (100 gram)
  • - bloem (75 gram)
  • - sesamzaad (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Doe het sesamzaad in een kommetje.
  • 4 Meng in een kom de bloem met de havermout en wat versgemalen zwarte peper.
  • 5 Voeg de boter en de kaas toe en sprenkel er het water over.
  • 6 Kneed alles met uw handen tot deeg.
  • 7 Sprenkel er nog iets meer water over als het deeg te korrelig blijft.
  • 8 Rol stukjes deeg tot balletjes ter grootte van een knikker.
  • 9 Rol de balletjes door het sesamzaad en leg de balletjes met tussenruimte op de bakplaat.
  • 10 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kaasballetjes in twaalf tot vijftien minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Laat ze uit de oven afkoelen op de bakplaat.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.