recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasfondue met witbier en champignons

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - nootmuskaat
  • - maïzena (0.5 eetlepel)
  • - kastanjechampignons (125 g)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - geraspte belegen kaas (150 g)
  • - wit bier (2 dl)
  • - knoflook (1 teen)
  • - Port Salut (150 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: serveer met blokjes stokbrood.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de knoflook; Snijd de kastanjechampignons in plakjes; Snijd de bosuitje in ringetjes.
  • 3 Snijd de korstjes van de Port Salut en snijd in blokjes.
  • 4 Wrijf de bodem van een vuurvaste caquelon of braadpan in met de knoflook.
  • 5 Schenk het bier erbij, breng tegen de kook aan.
  • 6 Voeg beide kazen toe en laat al roerende smelten.
  • 7 Verhit de olie en bak de champignons op hoog vuur bruin.
  • 8 Roer de maïzena glad met wat bier en voeg dit al roerende aan de fondue toe.
  • 9 Blijf roeren tot een gebonden fondue ontstaat.
  • 10 Breng op smaak met peper en nootmuskaat, verdeel de champignons en uiringetjes erover.
  • 11 Zet de fondue op een rechaud.
  • 12 Wijntip: Lichte rode wijn (Beaujolais, Bardolino, Macon).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.