recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaassoep

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum, in dunne reepjes (1 eetlepel)
  • - gebakken uitjes (4 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - melk (150 ml)
  • - bouillon (600 ml)
  • - bloem (25 gram)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - roomboter (40 gram)
  • - knolselderij (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de knolselderij en snijd de knol in plakken van een halve cm dik.
  • 2 Snijd de plakken in repen van een halve cm breed en snijd er dan blokjes van.
  • 3 Verwarm een eetlepel boter in een steelpan en schep de blokjes knolselderij erdoor.
  • 4 Sprenkel het citroensap erover en smoor de knolselderij in vijf minuten zachtjes beetgaar, laat het vocht verdampen.
  • 5 Smelt intussen de helft van de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • 6 Schenk de helft van de bouillon erbij en klop alles met een garde tot een dunne saus.
  • 7 Schenk al roerend de rest van de bouillon en de melk erbij en breng de soep al roerend aan de kook.
  • 8 Roer hand voor hand de geraspte kaas door de soep.
  • 9 Blijf roeren tot de kaas gesmolten en de soep wat dikker is.
  • 10 Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  • 11 Serveer de soep in diepe borden en schep de knolselderij in het midden.
  • 12 Strooi de gebakken uitjes en het basilicum erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.