recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaastaart met andijvie

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tomaten (4 )
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries deeg voor hartige taart (8 plakjes)
  • - andijvie (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Was de andijvie en laat het goed uitlekken.
  • 3 Snijd de andijvie grof.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 6 Schep de andijvie erdoor en roerbak ze tot ze beginnen te slinken.
  • 7 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.
  • 8 Bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg.
  • 9 Klop de eieren los met de yoghurt, kaas en wat zout en peper.
  • 10 Schep de andijvie erdoor en verdeel het mengsel in de taartbodem.
  • 11 Snijd de tomaten doormidden.
  • 12 Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in het eimengsel.
  • 13 Bak de taart een richel onder het midden in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer de taart in punten.