Ga naar de hoofdinhoud
DekaMarkt

Kabeljauw met citroenrisotto

4 personen Gemiddeld 35 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges. Rasp de schil van de citroen en snijd in parten. Meng het groentebouillontablet met 600 ml kokend water. Verwarm intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de risottorijst 3 minuten op laag vuur. Blus het geheel af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Gaar de risotto in 20 minuten en voeg in delen de overige bouillon toe zodat de risotto niet zonder vocht komt te staan. Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de kabeljauw in 9 minuten goudbruin en gaar. Verhit een grillpan met 1 el olijfolie en gril de groene asperges in 6 minuten gaar. Rasp intussen ¾ van de Parmezaanse kaas op een fijne rasp en ¼ van de Parmezaanse kaas grof. Voeg de fijne Parmezaanse kaas samen met de crème fraîche en citroenrasp toe aan de risotto en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over de borden en leg hier de groene asperges en kabeljauw op. Garneer met de grof geraspte Parmezaanse kaas en de citroen.
Aanvullende benodigdheden - Grillpan- rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 328 kcal
Eiwit 28.7 g
Koolhydraten 15.8 g
Vet 15.6 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden receptenweekend