Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges. Rasp de schil van de citroen en snijd in parten. Stap 2 Meng het groentebouillontablet met 600 ml kokend water. Stap 3 Verwarm intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de risottorijst 3 minuten op laag vuur. Blus het geheel af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Stap 4 Gaar de risotto in 20 minuten en voeg in delen de overige bouillon toe zodat de risotto niet zonder vocht komt te staan. Stap 5 Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de kabeljauw in 9 minuten goudbruin en gaar. Stap 6 Verhit een grillpan met 1 el olijfolie en gril de groene asperges in 6 minuten gaar. Stap 7 Rasp intussen ¾ van de Parmezaanse kaas op een fijne rasp en ¼ van de Parmezaanse kaas grof. Stap 8 Voeg de fijne Parmezaanse kaas samen met de crème fraîche en citroenrasp toe aan de risotto en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Stap 9 Verdeel de risotto over de borden en leg hier de groene asperges en kabeljauw op. Garneer met de grof geraspte Parmezaanse kaas en de citroen.
Aanvullende benodigdheden - Grillpan- rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 328 kcal
Eiwit 28.7 g
Koolhydraten 15.8 g
Vet 15.6 g
Waarvan verzadigd 9 g