recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfs rib-eye met sjalotjes en mosterdjus

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - italiaanse kruiden (0.5 theelepel)
  • - droge witte wijn (1 dl)
  • - vleesfond (2 dl)
  • - bruine suiker (0.5 eetlepel)
  • - sjalotjes (6 stuks)
  • - boter (30 g)
  • - kalf rib-eyes (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Halveer de sjalotjes.
  • 2 Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • 3 Verhit de helft van de boter en bak het vlees op matig hoog vuur in 12 minuten bruin, van binnen net niet gaar en keer regelmatig.
  • 4 Verhit de rest van de boter en fruit de sjalotjes in 5 minuten beetgaar.
  • 5 Strooi er suiker over, voeg de helft van de fond toe en smoor de sjalotjes zachtjes gaar.
  • 6 Leg het vlees op 2 warme borden.
  • 7 Strooi er zout en peper over, houd warm.
  • 8 Roer de wijn, de rest van de fond, de kruiden en mosterd door het bakvet.
  • 9 Laat de jus inkoken tot deze licht gebonden is.
  • 10 Verdeel de jus over het vlees en schep de sjalotjes erop.
  • 11 Wijntip: Volle rode wijn (merlot, cabernet sauvignon).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.