recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfs T-bone steak met olijven-fetakorstje

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - runderfond (380 ml)
  • - boter (25 gram)
  • - kalfs t-bonesteaks (4 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - versgemalen peper
  • - olijfolie (1.5 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
  • - rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Hak de olijven fijn.
  • 4 Meng de ui, olijven, feta, olijfolie, peper en eenderde van de peterselie in een kom.
  • 5 Wrijf de T-bonesteaks in met zout en peper en bak ze met twee tegelijk in een koekenpan met hete boter op hoog vuur bruin.
  • 6 Leg de T-bonesteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het olijven-fetamengsel erover, druk het goed aan.
  • 7 Bak de T-bonesteaks in de oven in 15-20 minuten tot het korstje lichtbruin kleurt en het vlees lichtrosé is.
  • 8 Roer intussen de fond door het bakvet en kook het vocht tot een derde in.
  • 9 Schep wat jus op warme borden en leg de T-bonesteaks erin.
  • 10 Lekker met gebakken aardappelpartjes en luxe groentemix met haricots verts, broccoli en rode ui.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.