recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsrolletjes met salie en bramenjus

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - gin (2 eetlepels)
  • - roomboter (25 gram)
  • - bramen (2 bakjes)
  • - rauwe ham (4 plakjes)
  • - salie (24 blaadjes)
  • - ongepaneerde kalfsschnitzels (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: extra nodig: staafmixer, aluminiumfolie.
  • 2 Wrijf de kalfsschnitzels in met zout en peper.
  • 3 Leg op elke schnitzel een paar blaadjes salie.
  • 4 Rol de kalfsschnitzels stevig op, begin bij een korte kant.
  • 5 Wikkel elk rolletje in een plakje rauwe ham.
  • 6 Laat de rolletjes zo tien minuten liggen.
  • 7 Pureer intussen in een hoge kom de helft van de bramen met het water.
  • 8 Wrijf het bramenmengsel boven een andere kom door een zeef.
  • 9 Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de kalfsrolletjes op matig hoog vuur in tien minuten rondom bruin en gaar.
  • 10 Leg ze op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 11 Blus het bakvet af met gin en roer de aanbaksels los.
  • 12 Roer de bramensaus en de wijn erdoor en kook dit alles in tot een lekkere saus.
  • 13 Voeg zo nodig wat zout en peper toe.
  • 14 Verwarm intussen de olijfolie in een steelpan en bak de resterende salieblaadjes knapperig.
  • 15 Snijd de kalfsrolletjes schuin in plakjes en leg ze op warme borden.
  • 16 Schep de saus erover en garneer met bramen en gefrituurde salieblaadjes.
  • 17 Tip: U kunt i.p.v. gin ook wodka of witte wijn gebruiken. Lekker met romige aardappelpuree en haricots verts.