recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsschnitzel met ham en mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - droge witte vermout (10.5 dl)
  • - tomaatjes (2 gedroogde)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - parmaham (4 plakjes)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - ongepaneerde kalfsschnitzels (4 stuks)
  • - mozzarella (125 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle en broccoliroosjes.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de mozzarella in plakken; Hak de Italiaanse kruiden fijn; Snijd de tomaatjes in dunne reepjes.
  • 3 Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken.
  • 4 Wrijf het vlees in met zout en peper en strooi de Italiaanse kruiden op één kant.
  • 5 Leg hier de plakjes ham op.
  • 6 Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de kalfsschnitzels op de hamkant in de pan.
  • 7 Bak ze 2-3 minuten Keer de schnitzels en leg de plakjes mozzarella erop.
  • 8 Verdeel de tomaatreepjes over de mozzarella.
  • 9 Bak de schnitzels nog 2 minuten.
  • 10 Schenk dan langs de rand van de pan de vermout bij het vlees en laat het vlees nog 3 minuten zachtjes sudderen.
  • 11 Leg de schnitzels op de warme borden.
  • 12 Kook de jus op hoog vuur in en schep de jus over het vlees.
  • 13 Wijntip: Niet te zware rode wijn, zoals Chianti, Bardolino, Côtes du Ventoux.
  • 14 Vervangtip: U kunt ook of witte wijn gebruiken in plaats van de witte vermout.