recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoen gevuld met appel en salie

Hoofdgerecht
4 personen
210 min
Ingrediënten
  • - varkenssaucijsjes (500 gram)
  • - grote appels (2 )
  • - paneermeel (2 eetlepels)
  • - verse of gedroogde salie (1 eetlepel)
  • - babykalkoen (2.5 kilo)
  • - zachte boter (75 gram)
  • - katenspek (100 gram)
  • - gevogeltefond (100 ml)
  • - kleine spruitjes (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: cocktailprikkers.
  • 2 Zorg dat de kalkoen op kamertemperatuur is.
  • 3 Snijd de salie in reepjes.
  • 4 Maak de spruitjes schoon.
  • 5 Knip het vel van de saucijsjes open, haal het vlees eruit.
  • 6 Snijd de helft van de appels in stukjes, en meng de stukjes appel met het paneermeel en de salie door het saucijzenvlees.
  • 7 Vul de buikholte van de kalkoen hiermee en druk de vulling goed aan.
  • 8 Steek de opening goed dicht met de cocktailprikkers.
  • 9 Bestrooi de kalkoen rondom met zout en peper, wrijf hem in met de boter en leg de kalkoen op zijn rug in een grote braadslede.
  • 10 Bedek de kalkoen met plakjes katenspek, verdeel de gevogeltefond op de bodem van de braadslede en dek de kalkoen goed af met aluminiumfolie.
  • 11 Schuif de braadslede in de oven, schakel de oven in op 200 °C en braad de kalkoen 105 – 150 minuten (afhankelijk van het gewicht).
  • 12 Snijd de laatste appel in acht partjes en halveer deze.
  • 13 Verwijder het folie van de kalkoen en schep de spruitjes en appel rond de kalkoen door het braadvocht.
  • 14 Braad de kalkoen in nog 30-40 minuten bruin en gaar.
  • 15 Schep de appel en spruitjes af en toe om.
  • 16 Laat de kalkoen op een plank rusten, schep de spruitjes met appel in een schaal en schenk de jus in een juskom.
  • 17 Snijd de kalkoen aan tafel aan.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.