Ga naar de hoofdinhoud

Keftedakia met komkommer-yoghurtsaus

4 personen Eenvoudig 25 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Rasp de helft van de komkommer, doe in een vergiet en laat uitlekken. Pers de knoflook uit en snijd de dille fijn. Meng de komkommer, knoflook en dille door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rest van de komkommer en de tomaten in plakjes. Bestrooi voor de keftedakia de gehaktballetjes rondom met de munt en komijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in circa 10-15 minuten goudbruin en gaar. Bereid intussen de Libanese wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe komkommerplakjes,tomaten,olijven en komkommer-yoghurtsaus in verschillende schaaltjes en serveer met de keftedakia en wraps op een grote schaal, zodat iedereen zelf kan pakken.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 522 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 43 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden recepteneuropa