recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerriedrumsticks met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (van een tablet) (100 ml)
  • - grote ui (1 stuk(s))
  • - winterwortel (300 gram)
  • - broccoli (400 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - drumsticks (4 stuk(s))
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Meng de kerriepoeder en knoflook door de olie.
  • 4 Bestrijk de drumsticks dun met dit mengsel, leg ze in een ovenschaal en schenk een beetje water op de bodem.
  • 5 Bak de drumsticks in de oven in 40 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 6 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 7 Snijd de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes.
  • 8 Snijd de ui in partjes en de winterwortel in plakjes.
  • 9 Verhit de rest van de kerrieolie in een hapjespan en schep de groenten erdoor.
  • 10 Bak de groenten 3 minuten en schenk de bouillon erbij.
  • 11 Smoor de groenten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Schep de rijst met groenten in diepe borden en leg de drumsticks erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.