recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerrierijstkoekjes met koriander

Bijgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - verse koriander (15 gram)
  • - ei (1 )
  • - risotto rijst (200 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - neutrale olie (4.5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de koriander fijn.
  • 2 Verwarm een eetlepel olie in een pan en fruit de kerriepoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 3 Roer de rijst erdoor en voeg het water met wat zout toe.
  • 4 Kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Laat de rijst 15 minuten uitdampen en afkoelen tot lauwwarm.
  • 6 Meng er dan het ei en de koriander door en voeg wat peper naar smaak toe.
  • 7 Vorm het rijstmengsel tot ronde koekjes.
  • 8 Bak de koekjes in een koekenpan met hete olie in 4-6 minuten goudbruin, keer ze na 2 minuten.
  • 9 Lekker als bijgerecht bij kip of vis, maar ook als hapje bij de borrel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.