recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kersen yoghurt pannacotta

Nagerecht
4 personen
115 min
Ingrediënten
  • - citroenmelisse (4 takjes)
  • - suiker (5 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (600 gram)
  • - zonnatura braam-en bosbessap (200 ml)
  • - gelatine (7 blaadjes)
  • - kersen (32 )
Bereidingswijze
  • 1 Zet per persoon een martiniglas, whiskytumbler of wijnglas in de koeling.
  • 2 Ontpit de kersen en doe in ieder glas drie kersen.
  • 3 Week eerst twee blaadjes gelatine vijf minuten in koud water.
  • 4 Verwarm het braam- en bosbessap in een pannetje.
  • 5 Los de twee blaadjes gelatine op in het sap, zet direct het vuur uit.
  • 6 Verdeel het sap over de koude glazen, maar houd negen eetlepels over.
  • 7 Laat in de koeling circa een half uur opstijven tot het stevig is.
  • 8 Week de overgebleven blaadjes gelatine in koud water.
  • 9 Verwarm zes eetlepels van de yoghurt in de magnetron en los daar de vijf resterende blaadjes gelatine en de suiker in op.
  • 10 Meng de warme en de koude yoghurt goed met elkaar, verdeel over drie bakjes.
  • 11 Verwarm het overgebleven sap weer even, zodat het vloeibaar wordt.
  • 12 Meng een bakje yoghurt met zes eetlepels sap en een andere met drie eetlepels, zodat u donkerroze, lichtroze en witte yoghurt hebt.
  • 13 Verdeel eerst donkerroze, dan lichtroze en als laatste de witte yoghurt over de glazen, zodat u een wat gemarmerd effect hebt.
  • 14 Tik met de onderkant van het glas voorzichtig op het aanrecht zodat de bovenkant vlak wordt.
  • 15 Druk de overgebleven kersen iets in de yoghurt.
  • 16 Laat minstens een uur opstijven in de koeling.
  • 17 Garneer met de citroenmelisse.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.