recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kersentoetje met roggebrood, chocolade en vanilleroom

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - vanillekwark (250 ml)
  • - slagroom (125 ml)
  • - extra pure chocolade (100 gram)
  • - donker roggebrood (3 sneetjes)
  • - suiker (3 eetlepels)
  • - kersen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verkruimel het roggebrood en rasp de pure chocolade.
  • 2 Was de kersen en verwijder de pitten met een kersenontpitter.
  • 3 Meng de kersen in een kom met de suiker en laat ze een uur staan.
  • 4 Neem er per persoon twee kersen uit voor garnering.
  • 5 Meng de roggebroodkruimels met de helft van de geraspte chocolade door de kersen in de kom en schep dit mengsel in coupes of schaaltjes.
  • 6 Klop de slagroom stijf en spatel de vanillekwark erdoor.
  • 7 Schep de vanilleroom over de kersen en strooi de resterende chocolade erover.
  • 8 Garneer met de achtergehouden kersen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.