recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kikkererwten met spinazie en gegrilde tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - kikkererwten (uit blik) (800 gram)
  • - spinazie (450 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - vleestomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Halveer de tomaten.
  • 3 Snipper de ui grof.
  • 4 Pers de knoflook.
  • 5 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 6 Hak de oregano grof.
  • 7 Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in een bakblik en bestrooi ze met paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en wat zout.
  • 8 Druppel er een derde van de olijfolie over.
  • 9 Rooster de tomaten 15 cm onder de hete grill in 10 minuten gaar.
  • 10 Bak de ui en knoflook in een hapjespan met de rest van de olijfolie.
  • 11 Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken.
  • 12 Laat de kikkererwten goed uitlekken.
  • 13 Voeg de kippererwten en oregano toe en warm alles in 2-3 minuten goed door.
  • 14 Voeg wat zout en peper toe.
  • 15 Schep de kikkererwten met spinazie in diepe borden en strooi de feta erover.
  • 16 Leg de tomaten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.