recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kikkererwtenstoofpot met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - chorizoworst (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - prei (1 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - kikkerwten (uit blik) (800 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - groentebouillon (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de ui in parten, de prei in stukken van 2cm, de bleekselderij in stukken van 3cm en de winterwortel in plakken.
  • 2 Laat de kikkererwten uitlekken.
  • 3 Bak de plakjes worst in een braadpan zachtjes uit en schep ze op een bord.
  • 4 Schep de ui, prei, bleekselderij en wortel erdoor en roerbak 3 minuten.
  • 5 Voeg de kikkererwten met de Italiaanse kruiden en wat versgemalen zwarte peper toe.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en stoof de groente in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Schep de chorizo er weer door en warm de stoofpot nog even door.
  • 8 Serveer er naar wens volkorenbrood bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.