recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kikkererwtenstoofpot met paprika

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - verse munt (2 eetlepels)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - kikkererwten (uit blik) (400 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - rode paprika's (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Snijd de paprika's in reepjes.
  • 4 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 5 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een wok met olijfolie.
  • 6 Schep de paprikareepjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
  • 7 Roer het sinaasappelsap en de rasp erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 8 Smoor nog 2 minuten.
  • 9 Laat de kikkererwten goed uitlekken.
  • 10 Schep de kikkererwten, doperwten en munt erdoor en warm alles nog 3-4 minuten goed door.
  • 11 Serveer kikkererwten in diepe borden en geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.