recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip gestoofd in bier

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - roompate (50 gram)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - bier (300 ml)
  • - bloem (50 gram)
  • - gerookte spekblokjes (125 gram)
  • - ui (1 )
  • - boter (50 gram)
  • - kippenbouten (4 )
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - peterselie (3 takjes)
  • - tijm (2 takjes)
Bereidingswijze
  • 1 Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar (bouquet garni).
  • 2 Snijd de kippenbouten met een groot mes door het gewricht elk in twee stukken.
  • 3 Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verwarm boter in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
  • 5 Snipper het ui.
  • 6 Voeg de ui, spekjes en de bouquet garni toe en strooi de bloem tussen de stukken kip.
  • 7 Bak nog 3-4 minuten.
  • 8 Leg de stukken kip op een bord.
  • 9 Schenk het bier en de bouillon al roerend bij het ui-spekmengsel.
  • 10 Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het binden tot een mooie saus.
  • 11 Leg de stukken kip in de saus.
  • 12 Stoof de kip met deksel schuin op de pan in drie kwartier zachtjes gaar.
  • 13 Laat vlak voor het serveren de roompaté al roerend in de saus smelten.
  • 14 Lekker met gekookte aardappelen en een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.