recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met tomatensaus uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - verse tijm, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (750 gram)
  • - knoflook, fijngehakt (1 teen)
  • - ui, fijn gesnipperd (1 )
  • - parmezaanse kaas, vers geraspt (50 gram)
  • - verse oregano of peterselie, fijngehakt (2 eetlepels)
  • - mozzarella in plakjes (1 )
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - kipfilet, in 8 stukken (400 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verwarm twee lepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 3 Voeg de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
  • 4 Let op dat ze niet bruin worden.
  • 5 Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de tijm aan het uimengsel toe.
  • 6 Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
  • 7 Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
  • 8 Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
  • 9 Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
  • 10 Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
  • 11 Verdeel de resterende olijfolie in de ovenschaal.
  • 12 Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper en Italiaanse kruiden.
  • 13 Leg de stukken kip in de schaal en schenk de zojuist gemaakte tomatensaus erover.
  • 14 Dek de kip af met plakken mozzarella en strooi de oregano of peterselie en Parmezaanse kaas erover.
  • 15 Schuif de schaal in de oven.
  • 16 Bak de kip in een half uur gaar en laat de kaas goudbruin kleuren.