recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipbraadsticks met kleurige rijst

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (500 ml)
  • - doperwten (200 gram)
  • - maïskorrels (1 blik)
  • - rijst (250 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - gekruide kipbraadsticks (8 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tomatenpuree uit blik (70 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de grote ui.
  • 2 Snijd de winterwortel in blokjes.
  • 3 Laat de maïskorrels uitlekken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Meng de tomatenpuree met de knoflook en het water.
  • 6 Leg de braadsticks in een lage ovenschaal en druppel er de helft van de olie over.
  • 7 Schenk een beetje tomatenbouillon op de bodem en braad de braadsticks in de oven in 30 minuten gaar.
  • 8 Schep regelmatig wat braadvocht over de kip.
  • 9 Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de ui en wortel in 3-4 minuten zachtjes beetgaar.
  • 10 Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  • 11 Schep de maïskorrels en doperwten erdoor en schenk de rest van de tomatenbouillon erbij.
  • 12 Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.