recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipbraadsticks met tomaten uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - couscous (300 gram)
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - citroen (1 )
  • - vleestomaten (6 )
  • - ui (1 )
  • - kipbraadsticks (8 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - shoarmakruiden (1.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de citroen in 2 stukken per persoon.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 5 Meng de shoarmakruiden met de knoflook en een derde van de olijfolie en wrijf de braadsticks hiermee in.
  • 6 Leg de stukken kip in een ingevette ovenschaal en verdeel de ui, tomaat, citroen en olijven ertussen.
  • 7 Schenk er het water bij en sprenkel er de rest van de olijfolie over.
  • 8 Braad de braadsticks met tomaten in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen en serveer de couscous bij de braadsticks uit de oven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.