recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipcurry met bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
  • - notenrijst (1 pak)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - bloemkoolroosjes (350 gram)
  • - kipbraadsticks (8 )
  • - milde Indiase currypasta (1.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (groot) (1 )
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de ui fijn.
  • 2 Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook met de currypasta heel zachtjes glazig.
  • 3 Leg de braadsticks in de pan en bak ze rondom licht bruin.
  • 4 Verdeel de bloemkool en de tomaatblokjes met vocht rond de kip en voeg het water en wat zout toe.
  • 5 Laat de kipcurry 15-20 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen.
  • 7 Verdeel de rijst over diepe borden en schep de kipcurry erop.
  • 8 Strooi de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.