recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipcurry met rijst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - wortelen (400 gram)
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - uien (2 stuks)
  • - kipbraadsticks (8 stuks)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de uien en bleekselderij in stukjes.
  • 4 Snijd de wortelen in plakken.
  • 5 Verwarm de olie in een hapjespan en roer de knoflook, kerriepoeder en sambal erdoor.
  • 6 Leg de kipbraadsticks erin en bak ze rondom bruin.
  • 7 Verdeel de groenten eromheen en bak alles nog 1-2 minuten.
  • 8 Schenk de bouillon erbij.
  • 9 Smoor de kip en groenten in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Serveer de curry met de rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.