recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipdijfilet met abrikozen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - pastasaus (300 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - gedroogde abrikozen (100 gram)
  • - uien (2 )
  • - kipdijfilet (4 stukken)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - kaneel (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de stukken kipdijfilet.
  • 2 Halveer de abrikozen.
  • 3 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 4 Meng in een kommetje de kaneel en chilipoeder met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 5 Pers de knoflook erboven uit en roer de olijfolie erdoor.
  • 6 Wrijf de stukken kip royaal in met dit mengsel.
  • 7 Bak de stukken kip in de hapjespan op matig hoog vuur in vier tot zes minuten mooi bruin.
  • 8 Bak de partjes ui twee minuten mee.
  • 9 Verdeel de abrikozen en tijmblaadjes tussen de stukken kip en schenk de pastasaus erbij.
  • 10 Breng langzaam aan de kook en smoor de kip afgedekt in vijftien minuten zachtjes gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.