recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet in fijne kerriesaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gedroogde dragon (1 theelepel)
  • - kookroom (1 flesje)
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - ui (1 stuks)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - boter (25 g)
  • - kipfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met een timbaaltje van witte en wilde rijst, abrikozencompote en sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui.
  • 3 Wrijf de kipfilets in met zout en peper en bak ze in een hapjespan met hete boter in 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Bak de kerriepoeder met ui en knoflook mee tot het lekker gaat geuren en schenk dan de kookroom erbij.
  • 5 Voeg de dragon of tijm toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 6 Laat de kipfilet in nog 10-15 minuten zachtjes gaar smoren.
  • 7 Keer de filets regelmatig.
  • 8 Leg de kipfilets op vier warme borden en schep de saus erover.
  • 9 Wijntip: Lichte rode wijn, zoals Bardolino of Hautes Côtes de Beaune.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook tijm gebruiken in plaats van dragon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.