recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met mosterdsaus en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - broccoliroosjes (600 gram)
  • - minikrieltjes (700 gram)
  • - sinaasappelsap versgeperst (100 ml)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - creme fraiche (250 ml)
  • - boter (60 gram)
  • - kipfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilets in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Verwarm een derde van de boter in een hapjespan en bak de stukken kip op hoog vuur in 2-3 minuten rondom bruin.
  • 3 Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd, het sinaasappelsap en wat zout en peper en schenk dit bij de kipfilets.
  • 4 Laat de kip op zacht vuur in 10 minuten gaar worden, schep regelmatig om.
  • 5 Verwarm de resterende boter in een grote koekenpan en bak de krieltjes op hoog vuur rondom goudbruin.
  • 6 Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar.
  • 7 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 8 Schep de kip met saus op borden en verdeel de krieltjes en broccoli ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.