recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

kipfilet met mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - kipfilets (4 )
  • - rauwe ham (4 plakjes)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - grove mosterd (2 eetlepels)
  • - kookroom light (200 ml)
  • - romaine sla (1 krop)
  • - pastinaak (1 )
  • - citroen (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snij de romaine sla in repen en pers het sap van de citroen.
  • 2 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzigen.
  • 3 Wrijf de kipfilets in met zout en peper en wikkel ze elk in een plakje ham.
  • 4 Bak de filets rondom bruin in een koekenpan met de helft van de olijfolie.
  • 5 Roer de mosterd, kookroom en een scheutje water door het bakvet.
  • 6 Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen tot de kip gaar is, keer de filets regelmatig.
  • 7 Meng de sla en pastinaak in een schaal en druppel het citroensap en de rest van de olijfolie erover.
  • 8 Verdeel de afgegoten tagliatelle over diepe borden.
  • 9 Schep de kipfilets met saus erop.
  • 10 Geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.