recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met roomkaas en spek

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - ontbijtspek (100 gram)
  • - kipfilets a 175-200 gram (2 )
  • - gele paprika (0.25 )
  • - verse dragon (2 eetlepel(s))
  • - verse roomkaas (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen.
  • 2 Snijd de paprika in piepkleine stukjes.
  • 3 Roer in een kom de roomkaas met een vork los en roer de dragon en paprika met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 4 Snijd de kipfilets in de lengte in tot op 2 cm van de rand.
  • 5 Leg ze opengeklapt op een plank.
  • 6 Bestrijk de filets met het roomkaasmengsel en klap ze weer dicht.
  • 7 Verpak elke filet strak in 3-4 plakjes ontbijtspek.
  • 8 Bestrijk de kipfilets vlak voor het bereiden met olijfolie en leg ze op de barbecue.
  • 9 Rooster de kip in 15-20 minuten mooi bruin en goed gaar, dit gaat nog beter met een deksel op de barbecue.
  • 10 Keer de filets regelmatig.
  • 11 Verpak de filets in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  • 12 Snijd daarna in gelijke stukken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.