recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met roomsaus en kerstomaatjes

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - majoraan (0.5 eetlepel)
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - koksroom (200 ml)
  • - medium sherry (1 dl)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - boter (20 g)
  • - kipkruiden (2 theelepels)
  • - kipfilets (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de sinaasappel.
  • 3 Wrijf de kipfilets in met kipkruiden.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in 5 minuten bruin.
  • 5 Roer de sinaasappelrasp en sherry door het bakvet en laat dit 2 minuten sudderen.
  • 6 Voeg de koksroom toe en laat de kipfilets nog 5 minuten in de saus pruttelen.
  • 7 Snijd de tomaatjes in vieren en leg ze in een lage ovenschaal.
  • 8 Verdeel de majoraan, olijfolie en zout en peper naar smaak erover.
  • 9 Schuif de schaal 10 cm onder een hete grill en rooster de tomaatjes in 3-4 minuten gaar.
  • 10 Leg de kipfilets op de borden, schep de saus erover en de tomaatjes ernaast.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn (chardonnay) of lichte rode (Beaujolais, Côtes du Rhône).
  • 12 Vervangtip: U kunt ook of witte wijn gebruiken in plaats van de sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.