Ga naar de hoofdinhoud

Kiphaassaté met hoisin-pindasaus

4 personen Eenvoudig 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd voor de atjar de sjalotten in flinterdunne halve ringen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de suiker en ¼ tl zout door de azijn en roer tot deze is opgelost. Schep de komkommer, ui en peper erdoor en laat minimaal 1 uur marineren. Meng voor de pindasaus de sesamolie, hoisinsaus en het limoensap door de pindakaas. Breng op smaak met peper en zout. Steek de barbecue aan. Gril de kiphaassaté in circa 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar. Serveer met de atjar en pindasaus. Lekker met gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden - barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 514 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 41 g
Vet 25 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden receptenbarbecuevlees