recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kippenbouten gemarineerd in bier

Hoofdgerecht
4 personen
170 min
Ingrediënten
  • - aluminiumfolie
  • - kippenbouten (4 )
  • - olie (4 eetlepels)
  • - bier (150 ml)
  • - donkere basterdsuiker (2 eetlepels)
  • - mosterd (3 eetlepels)
  • - sambal badjak (3 theelepels)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de gemberwortel.
  • 2 Rasp de ui boven een ondiepe schaal en meng er de gember, sambal, mosterd, suiker en wat zout door.
  • 3 Schenk dan al roerend het bier en de olie erbij en wentel de kippenbouten rondom door dit mengsel en leg ze er dan in.
  • 4 Laat de kippenbouten 0.5 uur bij kamertemperatuur of 2 uur in de koelkast marineren.
  • 5 Leg elke kippenbout op een groot stuk aluminiumfolie en sprenkel de resterende marinade erover.
  • 6 Vouw het folie goed dicht, maar laat wel wat ruimte rondom.
  • 7 Bak de bouten in de pakketjes op de barbecue in 30-40 minuten bruin en gaar.
  • 8 Keer de pakketjes af en toe.
  • 9 Vouw het folie open en laat in nog 10 minuten het vocht wat verdampen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.