recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kippenragout met paddestoelen

Lunch
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - veldsla (50 g)
  • - pasteibakjes (4 )
  • - kookroom (1 flesje)
  • - bloem (40 g)
  • - gedroogde tijm (1 theelepel)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - gemengde paddestoelen (200 g)
  • - boter (50 g)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - kipfilet (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de gemengde paddestoelen in stukken; Pers de citroen.
  • 2 Laat de kipfilet in de bouillon in 15 minuten zachtjes garen.
  • 3 Snijd de filets in stukjes.
  • 4 Smelt de boter in een braadpan en bak de paddestoelen met citroenrasp en tijm op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 5 Schep ze op een bord.
  • 6 Roer de bloem door het bakvet en voeg al roerende de bouillon toe.
  • 7 Blijf roeren tot een gladde saus en schenk dan scheutje voor scheutje de kookroom erdoor.
  • 8 Schep de kip en paddestoelen door de ragout en warm de ragout zachtjes door tot de dikte goed is.
  • 9 Breng de ragout op smaak met zout, peper en citroensap.
  • 10 Serveer de ragout in warme pasteibakjes.
  • 11 Garneer met wat veldsla.
  • 12 Wijntip: Volle witte wijn, zoals chardonnay uit Australië of Chili. .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.