recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipstoofpot met groenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - kippenbouillon (van tabletten of pot) (200 ml)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - courgette (1 )
  • - hutspotgroente (500 gram)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - kipkarbonade (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in blokjes.
  • 2 Kruid de kipkarbonades met zout en peper en bak ze in een braadpan met margarine in 4-6 minuten rondom bruin.
  • 3 Leg ze op een bord.
  • 4 Roerbak de hutspotgroeten en courgette 3-4 minuten in het bakvet van de kip.
  • 5 Strooi de kerriepoeder en tijm erover en leg de kipkarbonades tussen de groenten.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Schep de rijst in diepe borden en schep de groenten met stoofvocht erop.
  • 9 Leg een kipkarbonade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.