Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant. Halveer de cherrytomaten. Stap 2 Breng een pan met water, zout en de melk aan de kook. Kook de asperges 7 minuten en haal uit de pan. Bewaar het kookvocht. Stap 3 Snijd 2 takjes salie fijn en rasp de schil van de citroen. Meng met 70 gr boter tot een geheel. Stap 4 Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Spoel koud af. Stap 5 Verhit een pan met de citroenboter en bak de asperges 5 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 minuten mee. Haal de asperges en cherrytomaten uit de pan en voeg de bloem toe, roer 5 minuten door. Voeg 2 soeplepels van het aspergekookvocht toe en roer tot een saus. Stap 6 Snijd de aardappelen in schijfjes en spoel af. Breng intussen een pan met water aan de kook. Kook de aardappelen 6 minuten en giet af. Verhit een pan met de overige boter en bak de aardappelen 8 minuten goudbruin. Stap 7 Pel de eieren en snijd fijn. Pluk de resterende salieblaadjes. Stap 8 Leg de asperges, aardappelen en beenham op de borden. Garneer met de eieren en salieblaadjes. Serveer met de salie citroenboter.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 439 kcal
Eiwit 18.6 g
Koolhydraten 38.2 g
Vet 22.3 g
Waarvan verzadigd 13 g