recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Klassieke kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - cherry tomaten (250 g)
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - champignons (250 g)
  • - (bruin) stokbrood (1 stuks)
  • - nootmuskaat
  • - kirsch (1 eetlepels)
  • - maïzena (1 eetlepel)
  • - gruyère (250 g)
  • - emmentaler (250 g)
  • - droge witte wijn (350 ml)
  • - knoflook (1 teen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met stokbrood en groenten erbij om in de fondue te dopen.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de knoflook; Rasp de emmentaler; Rasp de gruyère; Snijd de (bruin) stokbrood in blokjes; Snijd de bleekselderij in stukken.
  • 3 Wrijf de bodem en wand van een vuurvaste caquelon (kaasfonduepan) of kleine braadpan in met knoflook.
  • 4 Schenk de wijn erbij en verwarm deze tot er belletjes omhoog komen.
  • 5 Voeg al roerende hand voor hand de geraspte kaas toe.
  • 6 Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • 7 Roer de maïzena los met de kirsch en schenk dit al roerende bij de fondue.
  • 8 Verwarm het geheel al roerende goed door tot de fondue glad gebonden is.
  • 9 Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 10 Serveer de fondue op een rechaud.
  • 11 Wijntip: Pinot Blanc uit Frankrijk of Chenin Blanc/Droë Steen uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.