recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kleurige groenteburgers

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - 30+ geraspte kaas (50 gram)
  • - havermout (50 gram)
  • - ei (1 )
  • - winterwortel (50 gram)
  • - broccoli (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk.
  • 2 Schil de stronk en snijd de stronk in blokjes.
  • 3 Breng in een pan 4 cm water aan de kook en voeg de broccoliroosjes en de blokjes broccolistronk toe.
  • 4 Breng alles opnieuw aan de kook en kook de broccoli in 4-6 minuten gaar.
  • 5 Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika.
  • 6 Snijd ook de paprika in repen en snijd de repen in blokjes.
  • 7 Of snijd de wortel in de lengte in plakken van 0.5 cm dik en dan in lange repen en vervolgens in kleine blokjes.
  • 8 Breek het ei boven een kommetje en klop het met een vork los.
  • 9 Giet de broccoli af en stamp de broccoli met een stamper tot een rulle puree.
  • 10 Roer de havermout, paprika of wortel en de geraspte kaas door de broccolipuree.
  • 11 Voeg lepel voor lepel de helft van het ei toe en meng alles goed door elkaar tot het een smeuïg, maar wel stevig mengsel wordt.
  • 12 Voeg eventueel iets meer ei toe.
  • 13 Verdeel het broccolimengsel in porties en vorm elke portie met natte handen tot een mooie burger.
  • 14 Leg de broccoliburgers op een bord en laat ze in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  • 15 Verwarm de olijfolie in een koekenpan en leg de broccoliburgers erin.
  • 16 Bak de onderkant op matig hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 17 Keer de burgers voorzichtig met een spatel en bak ook de andere kant in 3-4 minuten mooi bruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.