recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kleurige wortelsalade

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - handje groene kruiden
  • - walnoten (25 gram)
  • - notenolie (5 eetlepel(s))
  • - fijne mosterd (0.5 theelepel)
  • - witte-wijnazijn (1.5 theelepel)
  • - groene pitloze druiven (100 gram)
  • - paarse wortel (1 )
  • - gele wortel (1 )
  • - oranje wortel (1 )
  • - romaine sla (1 kropje)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de groene kruiden klein.
  • 2 Was en droog de sla en snijd de bladeren in repen van twee cm breed.
  • 3 Schil de wortels met een dunschiller en schaaf ze daarna ook met de dunschiller in lange, dunne linten.
  • 4 Halveer de druiven.
  • 5 Klop in een slaschaal een dressing van de azijn, mosterd, olie en wat zout en versgemalen peper.
  • 6 Schep de sla met de wortellinten, druiven en walnoten luchtig door de dressing.
  • 7 Garneer met de kruiden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.