Ga naar de hoofdinhoud

Knapperige broccoliroosjes met vegan srirachamayo

4 personen Gemiddeld 30 minuten Bijgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Mix 100 ml zonnebloemolie, de sojamelk, witte wijnazijn en mosterd in een hoge beker tot een lobbige mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Meng de bloem met 450 ml water en een halve eetlepel sriracha hot chilisauce tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli in roosjes. Doe de paneermeel in een diep bord. Verhit de rest van de olie in een steelpan. Haal de broccoli achtereenvolgens door het beslag en de paneermeel. Herhaal dit nogmaals, zodat ze een dubbel laagje beslag en paneer hebben. Frituur de broccoli in delen in circa 3 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de helft van de mayonaise en sriracha hot chilisauce er in streepjes overheen. Meng de rest van de mayonaise en sriracha hot chilisauce en serveer bij de broccoli. Garneer met de bosui.
Aanvullende benodigdheden - keukenpapier- staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 957 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 58 g
Vet 57 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden vegetarischbroccolirecepten