recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige worteltjes van bladerdeeg

Lunch
4 personen
47 min
Ingrediënten
  • - verse dille (12 takjes)
  • - geraspte parmezaanse kaas (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (50 gram)
  • - verse roomkaas (100 gram)
  • - neutrale olie (1 eetlepel)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - kurkuma (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - sinaasappelsap (100 ml)
  • - diepvries (roomboter) bladerdeeg (3 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak, laat het plastic velletje erop zitten en laat het deeg ontdooien.
  • 2 Schenk het sinaasappelsap in een steelpan en roer de paprikapoeder, kurkuma en suiker met een snufje zout erdoor.
  • 3 Breng dit aan de kook en laat het sap 4-5 minuten koken tot het een siroop wordt.
  • 4 Laat de siroop wat afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Vet de puntvormpjes aan de buitenkant in met olie.
  • 7 Snijd de plakjes bladerdeeg op de plastic velletjes in repen van 1 cm breed.
  • 8 Neem een puntvorm en wikkel daar een reep bladerdeeg in een spiraal omheen.
  • 9 Begin bij de punt en zorg dat je de reep tijdens het wikkelen steeds net iets laat overlappen.
  • 10 Je mag geen openingen zien.
  • 11 Als de reep deeg op is neem je een volgende reep en leg die iets over het uiteinde van de vorige reep en druk de uiteinden op elkaar.
  • 12 Ga zo door tot je de hele vorm met deeg bedekt hebt, houd een klein randje van het metaal vrij.
  • 13 Bekleed ook de andere vormen op deze manier.
  • 14 Leg de vormen met deeghoorntjes op de bakplaat en bestrijk de hoorntjes met een kwastje met de siroop.
  • 15 Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  • 16 Bak de deeghoorntjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • 17 Laat ze op de bakplaat afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de vormen uit de deeghoorntjes.
  • 18 Doe de verse roomkaas met de yoghurt en geraspte kaas in een kom en klop alles met de handmixer door elkaar tot het een luchtige crème wordt.
  • 19 Schuif de spuitmond in de spuitzak en zet de spuitzak in een hoge maatbeker.
  • 20 Sla de randen van de zak over de rand van de maatbeker.
  • 21 Schep met een spatel de kaascrème erin.
  • 22 Draai de spuitzak dicht en spuit de hoorntjes vol met de kaascrème.
  • 23 Leg elk hoorntje op een bord en duw een flinke toef dille in de crème.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.