recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koekjes met abrikoosjes en witte chocolade

Lunch
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - zout (0.25 theelepel)
  • - ei (1 )
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - witte basterdsuiker (100 gram)
  • - patentbloem (250 gram)
  • - koude boter (175 gram)
  • - witte chocolade (100 gram)
  • - gedroogde abrikoosjes (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Knip de abrikoosjes in kleine stukjes.
  • 2 Breek de chocolade in blokjes en snijd elk blokje in vieren.
  • 3 Snijd de boter in kleine stukjes.
  • 4 Meng in een kom de bloem met het zout en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.
  • 5 Voeg de stukjes boter toe en breek het ei erboven.
  • 6 Meng alles tot een kruimelig mengsel en schep dan de stukjes abrikoos en chocola erdoor.
  • 7 Kneed alles goed door tot het een stevig deeg wordt.
  • 8 Vorm het deeg tot een bal en verpak deze in huishoudfolie.
  • 9 Leg de deegbal in de koelkast en laat het deeg 30 minuten rusten.
  • 10 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 11 Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • 12 Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de deegbal erop.
  • 13 Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 0.75 cm dik.
  • 14 Steek met het vormpje koekjes uit het deeg en leg de koekjes op de bakplaat.
  • 15 Kneed de restjes deeg er opnieuw door en rol het deeg weer uit.
  • 16 Steek ook hier weer koekjes uit.
  • 17 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • 18 Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat iets afkoelen tot ze wat steviger worden.
  • 19 Leg de koekjes dan met een platte spatel op een rooster en laat ze verder afkoelen.
  • 20 Bewaar de koekjes tot gebruik in een trommel.
  • 21 Of verpak de koekjes met 2-3 stuks in zelfgemaakte zakjes van (doorzichtig) cadeaupapier.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.